Keep getting booted from client and given a patching error

Keep getting booted from client and given a patching error

Saying "We restored this installation to an older version of LoL. Now we'll try to patch it up to the latest version."

Followed by "There was a problem patching LoL. We'll restore a backup version and try updating again after you restart the patcher."

Seems reinstalling league WILL NOT fix the issue.

EDIT: Tried setting my clock back a few hours/days. Didn't work. Was hoping this would be resolved by the time I got up :[ Seems to be a login in/Authentication issue now. It's evolved.

I HAVE SUCCESSFULLY LOGGED IN.

Well an hour ago the game worked, makes sense mate.

TR server, getting the same error. Found a fix:

Change your Time&Date. Set it 1 hour before. This seems to fix many people's client.

Edit: Well apparently League's timer is catching up :P So if going back 1 hour didn't work, try 2 or more. For those who think this is not safe and what, this is just a temporal fix. Don't forget to correct your Time&Date after your URF games. Have Fun!

Why does this work lmao

/sub/theydidthemath

Same here, riot trying to make me do my summer homework lmao

Guys, do not try to uninstall and reinstall. Like the OP said, it will NOT fix the issue and I saw this post too late and can confirm.

Give a break to this indie company

DO NOT UNINSTALL IT DOESNT FIX THE ISSUE

/sub/dontfuckingsayit

/sub/itwasafuckyou

/sub/itwasagraveyardgraph

just lost my promos to this

http://puu.sh/x8lJY/3036db3328.jpg

nice rito

just lost my promos to this

nice rito

Or make you watch LCS :D

/sub/theydidthemonstermath

typical bronze v player, flaming people that had nothing to do with the issue at hand

Hi ,I had this problem and I uninstalled and reinstalled and got this......

https://gyazo.com/14544a3eadc786cae69b682b6a6afda2

I believe it's the connection from our pc to riot. No connection or firewalls, I even disabled my firewalls and nothing worked.

I had "We restored this installation to an older version of LoL. Now we'll try to patch it up to the latest version." Followed by "There was a problem patching LoL. We'll restore a backup version and try updating again after you restart the patcher."

Basically an endless loop

Yep. Same here. Just started happening. The hextech repair tool crashes with a "Chromium Embedded Framework (CEF) client Application has stopped" error.

Edit: Run the "lol.launcher.admin.exe" with "Run as administrator" from the game install folder and that'll resolve the issue.

Edit2: Click properties on your LoL shortcut and --disable-patching in the "target" area. So it should look something like this:

"C:\Riot Games\LeagueClient.exe" --disable-patching

Too late for me as well. Were you able to reinstall? I get an "update failed" message as soon as I start the launcher.

edit - Deleting LoL package manually from my Applications folders (on OSX) then downloading and running the installer got me past this issue.

It's very common issue with patches. If you've been online gaming for a long time you've bound to have come across it.

i do that anyways xd

https://imgs.xkcd.com/comics/ten_thousand.png

Note for everyone saying its not longer working:

An hour after this is posted, you will need to go further back. Just set it back a day and you should have a 23 hour window until it catches back up with the glitch.

I am sure Riot Support will fix it by then.

The time at which it will stop working is when your computer's clock reaches about 12:30 PM EST. The reason why is because this 'patch' is scheduled for that time.

Uninstalled before seeing this. Feelsbad

can't beat this logic tbh

LMFAO dunno y but this got me rolling.

Yeah getting the same error. It was working fine last night.

I'm less concerned with how it works than I am with figuring out how someone found that fix...

Maybe something to do with patch timings and the current patch its pushing is corrupted or something? Pure speculation though.

Please contact support about that. That's not fair at all :(

Science biatch

There's nothing that support will be willing to do. Unfortunately, they can't just credit a win/rollback a loss. It wouldn't be fair as it's not feasible to do it to all players.

Delete your \RADS\solutions\league_client_sln folder if one exists in your League install. Delete all but your "installer" folder in \RADS\projects\league_client\releases directory. Run \RADS\projects\league_client\releases\installer\deploy\LeagueClient.exe.

Source : https://boards.na.leagueoflegends.com/en/c/help-support/Tcz5UHo9-we-have-restored-an-older-versio...

I set it back a few years, hoping ill get season 3 back:(

Fuck, I just went through all their trouble shooting options and re installed. Still didn't work, got real mad and started yelling and swearing at my cat.

can someone reply to this comment when it's fixed... Ima go outside and do that outside thing with the sun :C

Every single time i ran the repatch the application would just stop working; happening to a friend of mine just the same way.

That's news to me and I've been PC gaming for around 10 years

Yeah, it seems that fixing the connection was the remedy in the past. And since it's suddenly happening to multiple people at the same time, both Mac and PC, across regions, the connection issue is most likely on Riot's end. I guess we just wait for them to do something.

''Duh...''

They're a small indie company.

I am too. I finally have some time to play and this happens...

xdd

Try going back 2 hours now...not kidding but OP was an hour ago. Worked for me.

Everything was fine for me till I read this post.. It may be contagious. Mods quarantine this.

Praise the sun god Ra?

makes you wonder if in a hour, every one will be kicked again and have to set back an hour again

I assume that will happen so I set it back by an entire day just in case!

MSF XD

Yeah cmon

Tamam.

Run the Hextech Repair Tool with the "force repatch" option on; that fixed it for me.

Same. Geez, even the fix is broken.

I'm getting the same thing as you when I try to reinstall.

Doesn't work for me :/

It worked for 1min then back at the loop.

I wish they could still use that excuse.

Qtpie is that you?